welcome

Thursday, 25 August 2011

Tuesday, 23 August 2011

Surat utk Kekasih~


Mas ingin memutuskan perhubungan dengan boyfriend orang putihnya…
Dia tak sanggup bertemu muka, Lalu dia pun mengutus surat…surat tu macam ni bunyinya….
Hi,My motive write this letter is to give know you something. I WANT TO CUT CONNECTION US. I have think about this very cook. I know i clap one hand only.Correctly, i have see you and she together at town with my eyes self. You always request apology back back. I don’t trust you again!!!My Friend speak you play three wood.
Now i know you correct correct play three wood. so, i break off to pull my body from this love triangle.I know this result i pick is very correct, because you love she very high from me. so, i break off to go far from here. But i always love where also i live….Safe live……
~Mas


Saturday, 20 August 2011

kerja saya bila bosan...

Hai... skg saya tengah bosan.. so, mula la saya search2 gambar2 dkt intnet ni.. so, ni laa hasil saya...hihii enjoy!!!
cute kan kucing2 ni tdo... men peluk2 lg..hihii :-)
Smart ka casing hp ni... tp agak mengelikan la jugak... LOL~
ni pulak...hahahaha casing for gameboy/ipod... sesuai buat lelaki yg gatal2 k... :-P

naahhh ni la kek paling sesuai buat couple yg suka keunikan.. tp lagi sesuai buat pasangan yg baru je khwin yer... hihihi
kek d clubbing ni mgkin..hahahah

kek hercules punya ni tem zaman2nya... hihihi boleh tahan la... tp bila d tengok2.. sayang or geli pula mo makan...hihii
Hp tahun 2015... smart kan.. :-P

Mouse for comp yg unik...sangat..~

Tengok tu... Siap jd pendrive lg..hihii cute~
Sriracha Zoo memang suke buat haiwan spesis lain jadi kawan baik contoh anjing dengan babi….tapi kali ni diorang letak harimau dengan babi plak…..geli betul dengan hubungan diorang…huhu..sungguh tak cute, tapi yanti kata babi cute sebab kaler pink…entah la

-THE END-

Budak Bodoh lg Bangang!

“ali cube teka berapa ketul ayam yang saye bawak???? kalau betul saya akan bagi KEDUA DUA ayam saya…. 
abu bawa 2 ketul ayam. sambil PEGANG dua ketul ayam tu dier tanyer kawan dier ali…
si ali yang tak tau mengira pun cuba la teka
si ali menjawab”emmm berapa yer….. TIGA KOT….
si abu cakap”KO NI MEMANG SEJAK DALAM PERUT LAGI BODOH EH..”





Friday, 19 August 2011

Hari ini...

Hari ni aku xdapat g greja disebabkan sebab2 tertentu... tapi aku pray juga d rumah sewa ku ni.. di taman fajar...
Pagi ni aku dikejutkan dari tidur oleh teman serumah ku, shira/sera... aku ingatkan ada apa... rupanya 2orang teman serumahku xbalik semalaman.. pwwuhhh!! aku pun xtau p mana diaorang... dua2 xda cakap mau g mana... so, kesian laa c shira aku suru panjat pagar depan rumah, coz xtau sapa bawa kunci rumah d antara yg berjalan malam n xpulang rumah tu... :-) Nasib seluar c shira xkoyak... hahaah then, itu anjing depan rumah pun haiiyooo punyaaalaahhh bising, mcm npk pencuri jak... apa ndaaa c shira memanjatkan... hihih pengalaman la tu buat dia... jarang2 dia dpt panjat pagar baahh kan dperumahan... hihhihi then, kepada kawan ku yg 2orang tu, hati2 jak la kamu kalo p tempat orang or p mana2 laa... pandai2 laa menjaga diri... jgn pula cakap aku xmenasihat arr kawan2 ku...cehh..! kalo bukan kita sendiri jaga diri kita, sapa lg mo jaga kan... sebab kalo org lain sibuk jaga diri kita, kdg2 msti juga kita tpikir kan dlm otak + ati.. then cakap 'napa juga dia mo sibuk2 hal ku ni, xda pula aku ganggu khidupan nyaa tu... masing2 bah..' naahhh msti ada tpikir begitu tu kan.. aku pun kdg2 mcm tu juga... tp bukan laa ke arah keburukan kan... semua nasihat tu utk kebaikan.. jrg ada nasihat ke arah keburukan... kalo ada pun nasihat dr orang kurang waras la tu..hihihi  

Now, c liza masi lagi pengsan d katil n aku pula... sibuk dgn ni lappy ku... kin panas juga ni lappy, suka betul merajuk.. baru ganas sikit2 suda nangis2...hahaha... so, petang ni n malam ni ada program buka puasa d poli.. so, aku n kawan2 ku akan tidur d poli n esok pagi baru pulg rumah laaa..... lastly, start 26hb-4hb cuti raya la sudaaa.... yippiiii!!! aku suka makan kuih raya..hihii + serunding yerr.... nt aku mo p minta2 ma kwn2 ku yg meraikan hari raya... 
=THE END=

What the ****!!

Heloo... hari ni aku sakit ati ni... aku ni bukan la suka berkira sgt... and bukan la tlampau 'lokek' mo bg pinjam barang2 yg aku ada... tapi kan, agak2 la sikit bah... dah pinjam barang buat cara pinjam... bukan la terus dibuat harta hak milik then suka suki jaa bg hilang part2 yg penting... punyaaa laaarrhhh... duit bapa ku seja tu yg membeli tu barang... aku sakit ati ni skg... mo dmarah org yg kin panas pun, ntah di faham kaa ndaaa... haishhh!! Bon**k!!!
now... aku suda jumpa balik tu part yg hilang... and then, jgn harap laa k aku bg pinjam lg barang2 aku dkt org mcm tu... dah pinjam xtau bg balik...
tp aku still sakit ati ni...!!!
p/s: aku ni kira penyabar juga la orang nyaa.. tp agak2 laa k... kesabaran aku ni ada had nyaa.. 1x hilang sabar sama kau, naahhhh merana la kau!!!

Wednesday, 17 August 2011

Kenapa Bah...??!

AKU HAPPY NI HARI... JGN KAMU JELES ARR... ^___^

Hai... sudah lama juga aku ndak update nih blog... kawan ku c eja menanya2 suda bah... malas aku...hahahaha (aku tau ko p baca2 ni blog ku skg.. :-p)

Okey... ari ni aku mo cerita ttg seorang kawan ku... kawan ku ni orgnya bagus + rajin + baik hati + cantik dan semua yg baik ada dgn dia la... ehehehe... org lelaki 1x tengok confirm cair or 'melting'...hihii spt yg suda aku cakap... kawan ku ni bagus... tp kdg2 bikin panas ati... yalaaa... org cakap kawan, kawan juga... tp kalo bab2 panas ati ni, xdpt mo dhalang bah kan... ehehe... aku rasa dia pun ada juga tu ber'hot' hati dgn prangai ku yg jahat ni... yalaaa... zaman skg ni, susah mo jumpa org yg baik tahap dewa or 100% suci dan murni... org yg btudung tu xsemestinya suci dan murni hatinya kan... entah2 lg teruk dr yg suka memperagakan kulit2 yg licin tu... (di harap kpd pmbaca supaya tidak emosi yaa... aku xcakap semua.. n xcakap yg aku ni suci n murni sgt k..) aku teruskan lg cerita kwn ku ni k... aku ni kdg2 pandai panas ati bah dgn c kawan ku ni... kdg2 dia ni minta aku nasihat dia... lepas suda aku b'buih2 m'nasihat adiiihhhh naaaaahhhh Tuhan seja tau bah... mcm xda kesan aku bceramah dpnnya tu... baru pndai lg tu merungut... hihii aku pun sama juga bah... tp aku xlah teruk sgt smpi xmo dgr nasihat kwan2 ku... kalo utk kebaikan konpem laa bah aku ikut..cehhh

Okey2 lain topik lg... aku ni kan.. kira bagus juga bah mgkin... aku xcakap2 org yg buruk2 d blakang dorg.. senang mo cakap 'mengumpat2 la...' So, kpda kawan2 ku, kalo ada aku cakap2 yg xngam d ati kamu tu kamu trima la dgn senang ati ar... sbp lg bagus aku cakap depan2 drpda aku mgutuk kan... nt kalo org lain yg bgtau ada pula d tambah2... nt lagi la kamu sakit heart..hihii

Topik baru lg... okey la... memandangkan cuti ari raya suda dekat, so segala assignment aku mau siapkan sebelum cuti, jadi dapatlah aku berpesta dengan bahagianya...hahaha okey la blog kesayangan cinta mati ku... aku chaw dulu...

Sunday, 14 August 2011

Kisah Saya~

Hai... hampir seminggu juga la aku xupdate ni blog yg ntah apa2 laa...hihihi
1... nenek aku semakin sembuh suda biar pun sebelah tubuh nya jak yg dpt bgerak dgn baik... tp bagus juga skg dr yg dulu tu...
2... kakak ku c michelle kc beli aku kasut yg boleh tahan la cutenya..hihihi aku suka tu kasut.. smart bah...
3... tiba2 pula exbf aku meng'contact aku balik...wow...Amazing pula tu...cehh...
4... status aku d fb suda bertukar p 'in civil union'...Ni pun kira amazing juga la... 
5... Hari ni fullblast aku tidur...hampir lupa dunia...hahahha otak ku lg lah makin lembap semacam jak... mcm mo 'stupid' suda...nsb x jadi...malu c 'stupid' ma aku kali...hahhaahaha (mengarut suda nie...)
6... aku teda semangat mau baca or tulis nota nie skg...coz examination pad ku tertinggal d bilik kuliah...punyalaaaa...baru jak aku beli tu...adeessssss~!!
7... c aleeza demam 2hari suda... kesian dia...~ 
8... saya kenyang suda makan kek oreo cheese + sayap ayam panggang..hihi c faraziella blanja kunun... ada suda kuar duit ptptn kan...
9... hari ni birthday cousin ku c koyo@willma fidelia... and c syira housemate ku dr kuching...hihihi Happy Birthday kamu dua...
10... Skg xtau suda aku ko buat apa... aku boring + malas...nah entah apa suda tu..hahaha
Ni la kasut ku... Kira hadiah birthday la kunun dr c may... 

Thursday, 11 August 2011

My Memories...




When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem 
And help dry the tears from my face. 
You take away my sorrow 
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had 
Laughing 'til our faces turn blue. 
Talking of things only we find funny 
People think we're insane
If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.
 


:: Aleeza, Fara, Nana, Sera, 
LC, Winnie, Girl, Via, Ron, 
Liema, Koyo, Ana, Ija, 
Kibi, Carine, Steph, Syikin, and Zimah::

Tuesday, 9 August 2011

Smile ^___^

There's Always A Reason To Smile...
^___^ ''Yes... I'm Fine... Thank You!!''

Monday, 8 August 2011

ada org post ni barang punya siok jd sa post lagi skali... ^_^


1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tdk la, sia training mcm mana mau mati bah..

2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
S: Mau kasi bagus kah ni tv?
J: Tdk la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh ndak la,hujan yg nanti baru sia kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si budu tanya ko:
S: Ko bangun sdh?
J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah! :&

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni. (y)

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ka tu?
J: Tdk la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
S: Ada urang kah?
J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!! >:/:x Bikin panas tu soalan..

Saya 19tahun sudaaa..

Wow...!!! 
Kini saya suda berusia 19tahun... Ertinya... Saya telah hidup selama 19tahun kerana berkat daripada Tuhan... Dengan segala perlindungan yg Dia berikan, Hidup laa saya selama 19tahun... 
^_^ Terima Kasih Tuhan!
Nenek saya kini beransur pulih sudaa... senang suda hati saya sedikit... Saya berharap keadaan dia semakin baik dan sihat seperti sedia kala... Saya sayang Nenek saya bah... 
Semalam (8hb) c aleeza + faraziella bg hadiah tabung yg cute...hihihi baru pula saya melihat2 itu tabung di parkwell petang2 7hb tuh.. nasib xbeli...hihihi jimat juga duit saya...hihihi 
Tadi mama saya ada bg hadiah kek seberat 2.5kg... kek aiskrim perisa coklat+avocado... and of course yg buat my cute aunty... mama jojo... hihihi 
meskipun hari ni saya xsempat jumpa my parents and adik2 yg minta puji + abg yg perasaan hensem... tp its okay... saya faham... sebab dorg semua sibuk urus pengubatan nenek saya... 
yg penting nenek saya sihat semula... 
Lepas tu... dady saya suda janji mau bagi kamera nanti hujung bulan... dia cakap 'kamera macamana ko mau?? yg mcm c olie ka?' hihihi terus minta puji muka saya..hahahah saya ckp jak 'ish... yg biasa2 ja...yg penting boleh ambil gambar+merakam+kalis air...hihi suda cukup..'... jawapan standard nih... hahaha sayang pula tu duit c dady kalo beli yg mahal2... bagus bikin saya belanja2...hihihi 
Skg ni... saya tengah menunggu c aleeza siap meminjam kamus arab saya... saya tinggal mo search2 lagi dlm kamus arab tu utk buat ayat dlm bahasa arab... huuuhaaaa.....!! 
skg kami cuma bersabar + berusaha utk siapkan tugasan arab... Best of Luck laa....hihihi Okay la... sampai sini sajalah cerita saya hari ini...
Keep Praying for my Grandma... ^_^
Ni la tabung baru saya... Cute kan...hihihi

Sunday, 7 August 2011

I'll Keep Praying...

Hari ni adalah Hari Lahir saya yg ke-19... Saya sgt bersyukur pada Tuhan kerana telah memberikan kesihatan dan perlindungan yang begitu baik sekali sepanjang kehidupan saya... kerana Tuhanlah saya masih boleh menjalani kehidupan seharian saya dengan sempurna... 
Walaubagaimanapun... hari ini saya berasa sgt sedih + xboleh konsentrate masa dlm bilik kuliah...
Pada kelas 1st hari ini, saya masih boleh bertahan + cuba menutupi sgala prasaan sedih saya tu.. uhuhuhu tapi apakan daya... manusia ada perasaan kan... Terima Kasih kpd Letchurer english saya kerana memahami saya dgn memberi kebenaran utk balik kerumah dan kehadiran saya tetap diambil kira utk hari ini... 
Okay la.. sampai disini saja yg dpt saya coretkan dlm blog yg kurang cantik ni..hihihihi smile always... Happy Birthday to ME... 

** Dear God... Please give a faith and more strength to my Grandma... She's in weakness now... Only for Jesus I Pray... Amen...

Love...???

We say we LOVE flowers, yet we pluck them. 
We say we LOVE trees, yet we cut them down. 
And people still wonder why some are afraid when told they are LOVED.

Friday, 5 August 2011

LELAKI vs. PEREMPUAN

###Copy from my Friend...Epa.
 Ko pedulikn dia,
Dia ckp ko xbgi kebebasan,
Ko xpeduli,
Dia ckp ko xprihatin...
 Ko reject,
Dia ckp ko jual mahal,
Ko terima,
Dia xpedulikan ko...
 Dia xdpt kejar ko,
Dia kejar kwn ko,
Dia dpt ko,
Dia kejar org laen lagi...
 Dia kuar ngan pompuan laen,
Dia ckp kawan,
Ko kuar ngan lelaki,
Dia ckp ko curang...
 Ko bgi diri ko,
Dia ckp ko jenis murahan,
Ko xbgi,
Dia ckp ko xsyg dia...
Ko merokok,
Dia ckp ko pompuan liar,
Dia merokok,
Dia ckp dia lelaki..
 Ko pkai mekap lawa,
Dia ckp ko nk tarik perhatian jantan,
Ko xreti mekap,
Dia ckp ko xreti bergya...
 Ko gna duit,
Dia ckp ko boros,
Dia gna duit,
Dia ckp utk msa depan...

KALO LELAKI BCA NIE..,
DIA CKP SUMA NIE SALAH,
KALO KO XBGI BCA,
DIA CKP KO KEDEKUT..

Selamat Hari Sabat... Tuhan Memberkati...

PENGALAMAN HIDUP

Kisah ini dipetik drpd buku Renungan Pagi yg kakak saya telah berikan kepada saya... Ikutilah kisah ini... ^_^

Mengapa engkau tertekan, hai jiwaku, dan mengapa engkau gelisah di dalam diriku? Berharaplah kpd Tuhan! Sebab aku bersyukur lagi kepadaNya, penolongku dan Tuhanku! Mazmur 42:12.
Menelusuri kehidupan manusia, semuanya ada pengalaman tersendiri, apakah itu manis atau menyakitkan. Elie Weisel, dalam bukunya yg sangat menarik yg diberi tajuk 'Night', menceritakan pengalaman masa kecilnya ketika menjadi salah satu dari korban Holocaust (pemusnahan bangsa Yahudi secara besar-besaran oleh Nazi Jerman tahun 1930-1940an.)
Elie Weisel telah dibawa secara paksa dari rumahnya dan dipisahkan dari seluruh anggota keluarga kecuali ayahnya(yang kemudian meninggal di kem tahanan Nazi), Weisel mengalami kekelaman jiwa yang tidak dialami oleh banyak orang. Peristiwa itu menentang pandangan dan keyakinannya tentang Tuhan. Ketulusan dan imannya sangat tergoncang oleh kejahatan manusia dan kegelapan dosa. 

Daud pernah mengalami kekelaman jiwa. Pengkaji Alkitab percaya bahawa peristiwa itu telah memotivasikan Daud untuk menulis Mazmur 42. Dengan cemas dan tertekan, mungkin kerana dikejar-kejar oleh Absalom, anaknya yang memberontak (2 Sam. 16-18), Daud  menyatakan rasa sakit dan ketakutannya pada malam yang mencekam. Pengalaman itu merupakan masa ketika kegelapan mencengkeram dan memaksa kita untuk mempertimbangkan pergumulan hati kita dan mengajukan pertanyaan-pertanyaan sukar kepada Tuhan. Pemazmur meratap kerana Tuhan seolah-olah tidak bersamanya. Namun dalam semua itu dia menyanyikan nyanyian pada malam hari yang memberinya kedamaian dan keyakinan untuk menghadapi semua kesulitan yang menghalang.

Ketika bergumul dimalam hari, kita memperolehi keyakinan bahawa Tuhan sedang bekerja di dalam kegelapan itu. Kita dapat mengatakan bersama-sama dengan pemazmur, ''Berharaplah kepada Tuhan! Sebab aku bersyukur lagi kepadaNya, penolongku dan Tuhanku''
Hanya dalam malam yang sangat gelaplah, manusia dapat melihat bintang.

SELAMAT HARI SABAT...


Thursday, 4 August 2011

Rakan Seperjuangan ku...


video

Ini adalah Video yg telah dicipta oleh my friend...Koyo... Video ini telah dicipta sekitar bulan Mac yg lalu... Dalam video ni, suma muka2 yg 1kelas dgn saya ada terselit2... hihihihi Hepi jak muka2 dlm video ni kan... Tp realitinya...huh!!  
Sbnarnya... dlm minggu ini... trdapat sedikit percanggahan pndapat dlm kelas kami mengenai ****... Hal ni berlaku kerana trdapat sesetengah rakan2 ku yg lebih bersikap 'selfish'...mcm ikan2...hihihi 
then, ada pula rakan2 ku yg bersikap 'greengrass'...mcm lalang2...huhuuhuhu... Biasalah... Overdos Unique, People d klas ku nih... 
tp itu yg mengakibatkan kelas ku ni sentiasa 'Hidup'... 
AKU SUKA!!! AKU BENCI JUGA KADANG2!!!

Walaubagaimanapun... kami 24org akan berusaha utk berbaik2 terutamanya ketika bulan Ramadhan ni... Meskipun dlm kelas saya dpt melihat keadaan yg kadang2 'Berpuak2' tp.. I DON'T CARE...hahahaha Asalkan mereka tidak menghuru-harakan kehidupan saya...hihihi Bagi saya, semua rakan d klas, saya tegur & saya brkawan... melainkan orang tersebut tidak suka berkawan dgn saya/kutuk2 saya. Tapi... like i say just now... I DON'T CARE... saya akan terus menghuru-harakan hidup org yg xsuka kawan/kutuk2 saya...hahahaha

**Sekiranya anda menginginkan orang lain memberi layanan yg baik dan menghormati anda... anda perlulah memberi layanan yg baik dan haruslah menghormati mereka dahulu...

Bg saya... Sekiranya orang lain memberi layanan yg teruk kpd saya, saya akan menganggap orang itu seperti angin yg 'lalu2' saja...hahaha and... pastinya saya akan terus berusaha menghuru-harakan kehidupannya...  
'I'M NOT JESUS, I'M NOT GONNA FORGIVE' ^_^

Tuesday, 2 August 2011

Kawan ^_^

Past... With Friends at SMT Sandakan, Sabah

Sahabat sejati itu senantiasa disisi…
walau suka mahu pun duka….
berjuang bersama-sama…..
tidak apa pun rintangannya….
sahabat akan terus bersama….
mengharungi onak duri….
takkan pudar kasih sayangnya…
pada sahabat sejatinya…..
tapi awas jangan tersalah pilih…
sahabat sejati…..
takut nanti hati kita….
terluka dan tak dapat sembuhkan lagi….
kerana luka didalam hati….
tidak bisa disembuhkan lagi…
sampai kapan sekali pun….
luka itu takkan sembuh juga….
kerana luka itu….
terlalu dalam dan terlalu sakit…….rasanya…


Present... With Friends at Politeknik Sandakan, Sabah...